♥ Inför ert bröllop ♥

Vad roligt att ni bokat mig som er bröllopsfotograf! ♥
Jag lägger ner mycket tid och omsorg på mina bröllop och bokar därför bara in ett begränsat antal varje år. Genom mycket information och några ytterst töntiga skämt får jag min brudpar att komma sig bekväma framför en kamera. Det ska vara kärleksfullt, personligt, vackert och framför allt, roligt!

Här på denna lilla infosida kommer jag berätta hur allting går till och ge massor av tips för att få er dag att flyta på så bra som möjligt! Och har ni några frågor så fråga på!

 

Bokat

Ni har fått tillgång till denna sidan för att ni har bokat, yeey! Och mitt arbete som er bröllopsfotograf börjar. Det första som händer är att jag skickar ett avtal till er, tillsammans med en bokningsfaktura på 50 % av ert valda paket.

 

Vi kommer även planera in vårt möte med en kortare "förlovningsfotografering" (helt frivillig!). Vårt första möte sker 2-3 månader innan bröllopet där vi kommer prata lite om era förväntningar och önskemål och vi kommer dessutom få chansen att lära känna varandra lite. Om ni önskar att testa på att bli fotograferade så sker det i närheten av där vi har vårt möte. Det är en kortare fotografering på ca 15 minuter, som varit väldigt uppskattad stund av tidigare kunder. Dessutom så ingår ca 10 st bilder som levereras via ett onlinegalleri. Dessa är högupplösta och perfekta att använda till bröllopet!

Förberedelser

Förberedelsefoton är verkligen något speciellt och känslofyllt, en av mina favorit stunder under bröllopet.
Ska jag fotografera era förberedelser finns det lite saker som kan vara bra att tänka på, för att underlätta mitt arbete och kunna fotografera detta så smidigt som möjligt.

Alla bröllop är olika och ni bestämmer vad ni vill att jag fokuserar på, jag anpassar varje bröllop efter mina par! Jag fotograferar en av er i taget, och båda om ni gör er i ordning i närheten av varandra. Jag skriver därför tipsen i du-form:

♥ Dagsljus från fönster i lokalen är viktigt för att inte få alltför brusiga bilder. Om smink/hår görs vid ett fönster gör detta att jag kan fånga både motljus och medljus vilket är väldigt smickrande både för make up artist och dig :)

♥ Önskas detaljbilder av t.ex. skor, ringar, strumpeband eller andra viktiga saker så ha gärna dessa samlade, förslagsvis på en säng eller stol i närheten när jag kommer.

♥ Om möjligt- plocka undan gamla flaskor, skräp och sånt som kan störa i bilderna (be bestman/tärnor om detta!

♥ Jag kommer säga till om någon av er ska göra något annorlunda, titta in i kameran, är i vägen eller liknande, om jag inte säger något så vill jag ha det så. Detta säger jag när jag kommer, men kan vara bra att tänka på :)

♥ Viktiga saker jag vill fota under förberedelser: Smink/hårbilder, reaktioner hos dina nära och kära, när du tar på dig dina kläder, dina kläder upphängda i rummet/i närheten på fint ställe, detaljbilder på skor, smycken och liknande. Jag fotograferar det som händer på ett naturligt sätt, så ni behöver inte känna att ni ska anpassa er efter
mig.

♥ Ha gärna ljusa kläder på er när ni blir fixade då detta underlättar min ljussättning. När ert brudfölje hjälper er ta på kläder så kan de vara ombytta och klara.

♥ Om vi fotar förberedelser, porträtt och vigsel i den ordningen kommer jag ibland i mer bekväma "vanliga" kläder till förberedelserna. Jag byter sedan om till er vigsel till lite mer passande kläder.

PLUSPOÄNG HOS FOTOGRAFEN:

- Ljus lokal för förberedelser
- Din partner på samma ställe men i annat rum så jag kan gå emellan
- Tid för att ta på kläder i lugn och ro så jag hinner ta detaljbilder samt längre ifrån.


♥ Har ni inte bokat mig för förberedelser men önskar boka till det? Inga problem! För 1200 kr får ni 1 timmes fotografering och 50 extra bilder.

Vigsel och gratulationer

Prata med er vigselförrättare om att ni ska ha en professionell bröllopsfotograf. Berätta gärna att jag fotat väldigt många bröllop och kommer komma fram till och prata med prästen innan ceremonin. Jag berättar för prästen hur jag jobbar och det är väldigt sällan hen har invändningar. Dock kan jag inte garantera att fånga vigseln på sättet jag brukar om vigselförrättaren har specifika krav vart jag får stå, då jag alltid respekterar detta. Så prata gärna med hen innan så vet vi alla vad som gäller :)

Det är nervöst inför och under vigseln, och jag är mycket medveten om att det är svårt att hålla reda på en massa saker, men jag skrivet lite tips här ändå :)

♥ Fundera på att ha ett "unplugged wedding" där ni uppmanar era gäster att njuta av ceremonin och överlåta fotograferingen till mig. Dels kommer gästerna få en mycket bättre upplevelse och kunna njuta genom ögonen istället för en kamera och vigseln blir mer ostörd och naturlig.
Prästen brukar ha en stund under vigseln där brudparet stannar en stund vid altaret innan de går ut så alla hinner fota. Ni får bilder utan kameror och telefoner i förgrunden, gästerna kan njuta och jag får lättare att fokusera på mitt jobb, win win för alla ♥ Detta kan stå med i ert program samt att prästen/vigselförättaren kan berätta om detta innan vigseln börjar.


♥ Ta tid på er med Kyssen och en extra gång, jag tycker om att hinna få flera utsnitt :)

♥ Vid utomhusvigsel där vigselplatsen inte är helt bestämd sedan tidigare, se gärna till att platsen inte delas av både sol och skugga. Jag kommer självklart anpassa mig efter förutsättningarna, men det underlättar ljussättningen avsevärt. Så antingen helt sol eller helt skugga (att föredra).

♥ Skulle vädret vara dåligt och ni vigs utomhus, undvik mörka paraplyer!

♥ När ni går ut från kyrkan/vigselplatsen så gå gärna långsamt. Jag har full förståelse att ni säkert glömt detta när ni står där, och jag anpassar mig helt, men om ni tänker på det är det toppen!

♥ Vid gratulationer fotar jag de första (oftast närmaste familjen) lite mer intensivt och sedan lite mer översiktsbilder och lite färre gäster då dessa bilder annars blir väldigt många.

♥ Åker ni iväg efter vigseln så kan jag möta upp er på en plats en bit från vigselplatsen och åka med er om ni vill ha bilder från er transport, annars bestämmer vi hur ni vill göra när vi ses på mötet.

Raleigh Photo Co

Serving Arizona & Beyond